Trolleri-rekvisita

Trolleriskolan tillhandahåller följande rekvisita:

Ball and Vase  - lätt

En kula plockas ur en pokal med lock och stoppas i fickan. Locket sätts tillbaks på den tomma pokalen. Men en magisk formel försvinna plötsligt kulan från fickan och dyker upp i pokalen igen.

Pris: 40kr/st
(Finns även i billigare utförande för 20kr/st.)

Coin in Nest of Boxes  - mellansvårt

Ett signerat mynt instängt mellan två genomskinliga plastskivor, hopsatta med gummisddar och inrullade i en servett, som en åskådare håller i, försvinner plötsligt och dyker upp i den innersta av flera färgglada plastaskar.

Pris: 40kr/st

Coin Slider  - mycket lätt

Ett mynt i ett etui förvandlas från en valör till en annan när man öppnar och stänger fodralet.

Pris: 20kr/st

Crazy Cube  - lätt

Medan du vänder ryggen till placerar en åskådare tärningen i en av tuberna. Efter att ha lagt på minnet vilken sida som är vänd uppåt sätter han ett lock på tuben. För att göra det ännu svårare placeras sedan hela tuben innuti ytterligare en tub med lock, och ändå kan du genast tala om vilken tärningssida som var vänd uppåt.

Pris: 20kr/st

Fantastic Box  - lätt

En klassiker inom trollerivärlden! I den här lådan kan du lätt trolla fram och bort allting som går att lägga ner i lådan (godis, spelkort, sedlar, etc.)

Pris: 40kr/st

Nails through Coin  - lätt

Ett lånat mynt läggs i en liten ask, med små hål både i locket och botten. Locket sätts på och därefter sticks 5 spikar rakt igenom asken. Naturligtvis är myntet återigen lika helt som från början när spikarna tas ur och asken öppnas.

Pris: 20kr/st

Pencils Through Coins  - mellansvårt

Tre mynt placeras i ett speciellt fodral, med en fördjupning för varje mynt. Ett papper läggs över myntet och fodralet stängs. Därefter körs 3 pennor rakt igenom fodralet och mynten. Efter att pennorna dragits ut är det fortfarande hål i pappret över varje mynt, men mynten är konstigt nog hela och allting kan undersökas!
(Pennor och mynt ingår ej.)

Pris: 40kr/st

Talking Dice  - mellansvårt

Medan du vänder ryggen till placerar åskådaren två olikfärgade tärningar i en liten ask på bordet, lägger på minnet vilka tärningssidor som är vända uppåt och sätter därpå på locket. Genom att bara hålla upp asken mot örat och skaka till ett par gånger, kan du genast berätta hur tärningarna ligger. (Naturligtvis går det inte att se genom den solida asken.)

Pris: 20kr/st

Zig Zag Pencil  - mycket lätt

En krita, som kan undersökas både före och efter tricket, visas upp och placeras därefter i ett fodral. Mittendelen av fodralet skjuts åt sidan och klyver därmed kritan i tre delar. Delarna kan tas ut och visas separat, innan de stoppas tillbaks i fodralet och mittenbiden skjuts på plats. Kritan kan omedelbart lämnas ut till undersökning igen, och det syns inte ett spår av att den skulle ha varit delad.

Pris: 40kr/st

Zig Zag Card  - mycket lätt

En spelkort, som kan undersökas både före och efter tricket, visas upp och placeras fodral. Trots att kortet aldrig lämnat åskådarnas blick, kan man nu plötsligt skjuta mittendelen åt sidan, så att kortet delas i tre delar. Efter att mittendelen skjutits på plats igen, kan kortet tas ut ur fodralet och åter lämnas ut till undersökning, utan att det finns ett spår av att det någonsin varit annat än helt.

Pris: 40kr/st

Zig Zag Rope  - mycket lätt

Ett rep, som kan undersökas både före och efter tricket, skjuts in i en "repdelningsmaskin", men kan hela tiden ses genom öppningar på framsidan. Repet kan mycket övertygande delas i två delar på valfritt ställe, men varje gång bitarna skjuts ihop, är repet åter lika helt som från början, och kan åter igen undersökas.

Pris: 40kr/st

Tre rep till ett  - mellansvårt

Tre olikfärgade rep knyts ihop med varandra till ett långt rep. Knutarna trollas bort och kvar blir ett enda långt, trefärgat rep.

Pris: 40kr/st

Dice Atomizer  - mellansvårt

En svart tärning i en genomskinlig plastburk med lock förvandlas blixtsnabbt till åtta småkuber i olika färger, vilka genast kan hällas ut i åskådarens hand till undersökning, och det syns inte ett spår av den ursprungliga tärningen.
Som alternativ kan den svarta tärningen istället förvandlas en vit tärning med svarta prickar.

Pris: 40kr/st

The Magic tube  - mellansvårt

Den här lilla tuben kan användas till ett flertal olika borttrollnings och förvandlings-effekter. Du kan t.ex. förvandla en lånad sedel till sand, få pärlor att ändra färg, trådar att slå knut på sig själva, salt att förvandlas till peppar, pärlor att automatiskt trä upp sig på en snöre som knyter ihop sig till ett armband och mycket mer.

Pris: 20kr/st

Dream Queen  - mellansvårt

Ett fodral med fyra spelkort placeras fullt synligt på bordet. En åskådare får nu fritt välja en av kortlekens fyra damer. När korten sedan tas ur fodralet, visar det sig att just den damen ligger omvänd och dessutom har avvikande färg på baksidan.

Pris: 20kr/st

Blank Deck  - lätt

En kortlek bestående av enbart helt vita kort, både på fram och baksida, bläddras igenom. Trots att alla korten var vita, dyker det genom ett trollslag upp både fram och baksidor på korten, så att leken, när den åter bläddras igenom ser helt normal ut, varefter den snabbt återgår till sitt ursprungsläge, med helt vita kort igen.

Pris: 20kr/st    (Lekarna är dock av rätt låg kvalitet.)

Svengali-kortleken  - lätt till medelsvårt

Detta är en klassisk special-kortlek, som man enkelt kan utföra en mängd till synes avancerade korttrick med. T.ex. kan man få ett valt kort att upprepade gånger hoppa upp till toppen, trots att man både blandar och kuperar leken. Även få det valda kortet att hoppa till en viss position i leken, utan att ens röra den. Vill man, kan man t.o.m. förvandla leken så att alla korten blir identiska med det valda, för att sedan återgå till att se ut som en vanlig kortlek igen.

Pris: 40kr/st

Math-e-Magic  - medelsvårt

Fyra små stavar som bildar fyrsiffriga tal när de läggs intill varandra. Trots det stora antal kombinationer stavarna kan läggas i och vridas till, kan den som känner till hemligheten med bara ett snabbt ögonkast genast tala om summan av de fyra fyrsiffriga talen som visas. (Fungerar också med tre eller två stavar...eller fem, om man köper fler paket.) Ett kul sätt att ge intrycket av att man är fenomenal på huvudräkning!

Pris: 20kr/st

Fortune Teller Fish  - lätt

En liten plastfisk läggs i åskådarens hand. Efter bara ett par sekunder börjar ficken röra på sig. Beroende på hur fisken rör sig, kan man läsa av vilket humör åskådaren är på, på baksidan av fodralet som följer med (engelsk text). En liten kul grej att ha på sig i plånboken.

Pris: 5kr/st

Zig Zag Tricks  - mycket lätt

En presentförpackning innehållande tre av zig-zag-tricken som nämns ovan:
  • Zig Zag Pencil
  • Zig Zag Rope
  • Zig Zag Card
För den som inte kan bestämma sig...

Pris: 90kr/st

Färgerna varierar i vissa fall från dem på bilderna ovan. Hör gärna av dig om du undrar någonting kring tricken!

Email:info@trolleriskolan.se