Startsida
Få besök
Ge bidrag
Bilder
Kontakt
Mer om oss
Övrigt

Mer om Ballongmagi

Det är socialt entreprenörskap med inriktning på att ge positiva och kreativa upplevelser till svårt sjuka barn eller barn med kroniska diagnoser.
Själva konceptet genomförs på följande sätt: Ballongprinsessan kommer till sjukhuset i förväg och dekorerar den lokal de valt med ballongdekorationer som passar temat. Till exempel planeter, rymdraketer och marsianer. Sen får barnen möta Ballongprinsessan som i stor prinsessklänning och krona gör ballongfigurer efter önskemål. Finns över tusen figurer att önska ibland! När alla barnen fått ballonger så de blir glada får de som vill vara med på en workshop där ballongprinsessan lär ut några olika ballongfigurer. Barnen får sen ballonger och ballongpumpar kvarlämnade på lekterapin eller hos personalen i intresseföreningen så de kan fortsätta att leka, glädjas och lära.

Ett ytterligare plus är att friska syskon och föräldrar kan vara med och delta på eventet. Det är fantastiskt att kunna dela en positiv upplevelse mitt i en väldigt jobbig situation.

(Socialt entreprenörskap beskrivs av CSES som: "Företagande där själva kärnverksamheten inte bara ger intäkter till ägare och anställda utan också på ett påtagligt och helst mätbart sätt skänker nytta till individer och samhälle; lokalt, regionalt eller globalt. Helt enkelt bidrar till en bättre värld!".)

Ballongmagi är ett projekt som startades för att svårt sjuka barn ska kunna få lite mer glädje när tillvaron kan tyckas rätt trist. Den som inspirerade mig att starta det här projektet var en mamma till en svårt sjuk liten flicka. Jag uppträdde på lilla N:s födelsedagskalas och gjorde massvis med ballongfigurer i alla möjliga former och färger och efter kalaset fick hon en påse med ballonger och en pump.

Efter någon vecka fick jag ett mail av mamman till lilla N och hon berättade att lilla N hade varit strålande glad under en hel veckas sjukhusvisstelse och att hon hade suttit och jobbat med sina ballonger i sjukhussängen. Till sist hade hon lärt sig att göra en hund själv! Tristessen i sjukhussängen hade lättats massor av att hon både fått uppleva något fantastiskt och roligt och att hon fått lära sig ett eget ballongdjur att göra. Dessutom hade hon gjort hundar till sjuksköterskorna och de andra barnen.

Ballongmagi är just det: att komma ut till sjukhus och intresseföreningar för svårt sjuka barn eller barn med kroniska diagnoser och glädja dem med BALLONGER! Det finns inget som gör barn så glada som ballonger. Det kommer en Ballongprinsessa i fantastisk prinsessklänning som kan göra över tusen olika figurer i ballonger och gör precis det barnen vill ha. Sen kan de som vill och orkar få lära sig att göra egna ballongfigurer. Allt i en fantastisk miljö uppbyggd av ballonger.

För att klara av kostnaderna för ballonger och sånt så behövs att snälla människor öppnar sina hjärtan och skänker en slant. Det kan man göra genom att bli Sponsor eller genom att köpa något i vår webbshop. Vinsten går oavkortat till att driva Ballongmagi-projektet.


Copyright: Maria Byqvist 2020